U Zagrebu održan 28. Regionalni koordinacijski forum RHP-a
Ministar vanjskih i europskih poslova g. Gordan Grlić Radman u svom govornom pozdravu otvorio je 28. Regionalni koordinacijski forum koji se održao u Zagrebu 30. siječnja 2020. godine.
 
Regionalni koordinacijski forum (RCF) skup je koji se održava u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RHP). Riječ je o višegodišnjem programu s ciljem trajnog rješavanja stambenih potreba najugroženijih kategorija prognanih i izbjeglih osoba. RHP je nastao kao rezultat zajedničke inicijative Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije, utemeljen na zajedničkoj deklaraciji koju su potpisali ministri vanjskih poslova partnerskih zemalja u Beogradu 2011. godine.
 
            Regionalnom koordinacijskom forumu prisustvovali su veleposlanik Kraljevine Norveške nj. e. g. Haakon Blankenborg, zamjenik direktora Razvojne banke vijeća Europe g. Stephan Sellen, predstavnik veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država g. Timothy Swett, predstavnik Visokog povjerenika za izbjeglice u Hrvatskoj g. Giuseppe Di Caro, predstavnik Organizacije za europsku sigurnost i suradnju g. Mark Fawcett, domaćin foruma državni tajnik  Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje g. Nikola Mažar,  te predstavnici partnerskih zemalja RHP-a iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije.
 
Izjave sudionika RCF-a za HRT emisiju Prizma, možete vidjeti ovdje

Više informacija o RHP-u možete vidjeti na linku http://regionalhousingprogramme.org/
 
 
Zagreb, 30. siječnja 2020. godineVijesti