Svečana dodjela kadrovskih stanova u Gradu Kninu

U gradskoj vijećnici Grada Knina danas, 4. kolovoza 2020. godine, održana je svečana primopredaja stambenih jedinica, potpisani su Ugovori o najmu i uručeni ključevi korisnicima određenih struka i zanimanja za čijim radom postoje posebno iskazana potreba na području grada Knina. Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar i gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić uručili su Ugovore o najmu i ključeve korisnicama stanova.
 
Donošenjem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, stvoren je temelj za uspostavu učinkovitog, efikasnog i operativnog sustava mjera i aktivnosti koje rezultiraju povratkom, ostankom i naseljavanjem stanovništva na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi što pridonosi demografskom i gospodarskom razvoju tih područja. Ciljane skupine primjene navedenog Zakona su između ostalih, stručni i obrazovani kadrovi, osobe određenih struka i zanimanja za čijim radom postoje posebno iskazana potreba na određenom području te čijim će se stambenim zbrinjavanjem pozitivno utjecati na demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske.
 
Sukladno Odlukama Grada Knina o odabiru korisnika kadrovskih stambenih jedinica na području Grada Knina, II. (zdravstvena zanimanja) i III. (ostala zanimanja) stupnja prioriteta grupe zanimanja te Pravilniku o stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području Grada Knina, dodijeljene su tri stambene jedince: liječnicima medicine (specijalizantu radiologije i specijalizantici ginekologije i opstetricije) i magistrici logopedije. 

Vijesti