Petrinja – privremeno stambeno zbrinjavanje prvih korisnika stradalih u potresu

U Petrinji su dana  5. siječnja 2021. godine useljeni prvi korisnici privremenog smještaja u državnoj imovini, a koji su uslijed potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji ostali  bez vlastitog doma.
Ovom prilikom privremeno stambeno zbrinjavanje osigurano je za dvočlanu obitelj Vidović, koja je smještena u neoštećeni stan u državnom vlasništvu u gradu Petrinji.

Riječ je o provedbi Zaključka Vlade Republike Hrvatske donesenog 4. siječnja 2021. godine kojim Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje osigurava privremene smještaje obiteljima i osobama koje su uslijed potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije ostali bez stambenih objekata u kojima žive, a nemaju mogućnost samostalno osigurati odgovarajući smještaj.

Ovom prilikom državni tajnik Središnjeg državnog ureda naglasio je da su ovim prvim useljenjem započete aktivnost po donošenom Zaključku VRH, te naglasio da će korisnici za vrijeme privremenog smještaja biti oslobođeni plaćanja najma i režijskih troškova. 

Na ovom linku možete vidjeti video isječak izjave državnog tajnika Nikole Mažara

Vijesti