Središnji državni ured potpisao 23 Ugovora za financijsku potporu gradova i općina u Republici Hrvatskoj

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek  i gradonačelnici te načelnici jedinica lokalne samouprave, u utorak 13. prosinca 2022. potpisali su 23 Ugovora o dodjeli financijskih potpora u okviru Programa usmjeravanja i rasporeda sredstva za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi u Republici Hrvatskoj. 
 
Na temelju navedenog Programa, a nakon objavljenog Javnog poziva za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi, ukupno je zaprimljeno 106 projekata jedinica lokalne samouprave, od kojih je 95 dostavljeno sa urednom projektnom dokumentacijom u skladu s objavljenim Javnim pozivom. Proračunska sredstva Središnjeg državnog ureda za ovu vrstu financijskih potpora za 2022. godinu iznose 6 milijuna kuna, a zaprimljeno je 95 pravovremenih i potpunih prijava od čega su odabrana 23 projekta a koja se odnose na 2 grada i 21 općinu.

Naime, radi se o potpisanim Ugovorima za projekte u gradovima Hrvatska Kostajnica i Čazma, te općinama Petlovac, Unešić, Antunovac, Andrijaševci, Stankovci, Lovinac, Stari Mikanovci, Stari Jankovci, Čaglin, Barilović, Drnje, Stara Gradiška, Podcrkavlje, Nuštar, Koprivnički Ivanec, Dubrava, Donji Kukuruzari, Ribnik, Majur, Kaptol i Štefanje.

Odabrani projekti odnose se na aktivnosti jedinica lokalne samouprave vezane za obnovu, izgradnju ili nadogradnju objekata komunalne i socijalne infrastrukture te aktivnosti vezane za uređenje i unapređenje uvjeta života i stanovanja na tim područjima.

Vijesti