Državni tajnik Hanžek potvrdio – gradnja zamjenskih obiteljskih kuća je počela!

  • Slika /Gordan Hanzek obnova/Godan Hanzek foto Milo Ostovic 5.JPG
  • Slika
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek potvrdio je danas izjavu potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske Tome Medveda da je izgradnja kuća na Banovini počela, kao i konstataciju ministra Darka Horvata da je tijeku proces uvođenja građevinske operative na terenu.
 
Sukladno pokrenutim postupcima javne nabave u prosincu 2021. i siječnju 2022. godine, provode se Zakonom predviđene procedure za izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća. Radovi za zamjenske tipske kuće provode se kod stradalnika koji su dobili Odluke Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine a odlučili su se za izgradnju ponuđenih modela zamjenskih tipskih obiteljskih kuća. U utvrđivanje liste prioriteta uključene su jedinice lokalne samouprave.
 
Radovi su već počeli kod obitelji Kucko u Selima i obitelj Vratarić iz Lekenika a dinamika se nastavlja sukladno potpisanoj dokumentaciji i završenim natječajima.
 
Državni tajnik Hanžek objasnio je cjelokupni postupak procedure izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća, a koji poštuju odredbe Zakona o obnovi u djelu odabira i stjecanja prava korisnika, provođenja postupaka odabira izvoditelja i ostalih sudionika u gradnji temeljem Zakona o javnoj nabavi i uvođenja izvoditelja u posao temeljem Zakona o gradnji, Zakona o zaštiti na radu i svih ostalih podzakonskih akata.
 
O dinamici i rokovima radova izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje organizirat će tiskovnu konferenciju idući tjedan na potresom obuhvaćenom području i informirati javnost o svim detaljima. Sve informacije bit će dostupne i na web stranicama Središnjeg državnog ureda u mjesečnim izvješćima.
 

Vijesti