Državni tajnik Nikola Mažar svečano potpisao Sporazum s gradonačelnikom grada Novske

  • Slika /slike/128913666_208030517483703_6067458424198475258_n.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Danas, 3. prosinca 2020. godine u Gradskoj vijećnici grada Novske održana je svečanost potpisivanja Sporazuma o međusobnim pravima i obvezama u provedbi programa međuresorne suradnje za izgradnju višestambene zgrade između Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske, kojeg zastupa državni tajnik Nikola Mažar i grada Novske kojeg zastupa gradonačelnik Marin Piletić.

Naime, riječ je o Sporazumu između Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i grada Novske kojim će se omogućiti izgradnja višestambene zgrade za potrebe stambenog zbrinjavanja korisnika s liste prvenstva grada Novske te kadrova određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave.
U cilju realizacije Sporazuma, Grad Novska se obvezao Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske darovati građevinsku česticu površine 1.924 m², pogodnu za izgradnju višestambene zgrade s osiguranom kompletnom komunalnom infrastrukturom dostatnom za spajanje građevine na komunalnu infrastrukturu.

U skladu s usuglašenim brojem stambenih jedinica, s ciljem stjecanja vlasništva nad određenim brojem stanova, Grad Novska se obavezao razmjerno sudjelovati u sufinanciranju troškova izgradnje, ishođenja građevinske dozvole te priključaka na komunalnu infrastrukturu, sukladno postotku troškova izgradnje stanova za potrebe grada Novske u odnosu na ukupnu površinu višestambene zgrade.
Svečanosti su prisustvovali državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar, gradonačelnik grada Novske, Marin Piletić te zamjenik gradonačelnika Siniša Kestić.

Ovom prilikom državni tajnik Nikola Mažar naglasio je da današnjim potpisivanjem Sporazuma Vlada Republike Hrvatske započinje provedbu sasvim novog modela stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima koji će na brži i učinkovitiji način stvoriti uvjete za stambeno zbrinjavanje građana grada Novske, što će zasigurno doprinijeti ne samo ostanku stanovništva, već i povratku stanovništva na područje ove jedinice lokalne samouprave.
Gradonačelnik grada Novske, naglasio je da je ovo veliki dan za Grad Novsku iz razloga što 20-tak godina nije bilo stanogradnje na području grada Novske i da će se potpisanim Sporazumom i ovom investicijom omogućiti rješavanje stambenog pitanja građana Novske i to za korisnike s liste prvenstva grada Novske kao i za potrebe stambenog zbrinjavanja deficitarnih kadrova grada Novske.
Po završetku svečanosti, uzvanici svečanosti posjetili su lokaciju na kojoj će se izgraditi višestambeni objekt za potrebe stambenog zbrinjavanja.

Vijesti