Svečano otvaranje radova izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe u Glini

Slika /arhiva/2015/09/0e78d284236dd629470b608abd8d9b71_XL.jpg
Svečano su otvoreni radovi na izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe u Glini. Ovime se nastavlja realizacija projekata Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u Republici Hrvatskoj.

Dom za starije i nemoćne osobe u Glini zamišljen je kao trajno rješenje za stambeno zbrinjavanje osoba u statusu izbjeglica, povratnika i prognanika koji se trenutno nalaze u objektima organiziranog smještaja, a koji zbog promjena u zdravstvenom stanju, te visoke životne dobi, nisu sposobni za samostalan život.

Smještaj u Domu za ove korisnike je trajno rješenje kroz uključivanje u sustav socijalne skrbi, sukladno važećim Zakonskim propisima. Osnivač Doma za starije i nemoćne osobe u Glini je Županija Sisačko-moslavačka, a Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je zadužen za izgradnju i opremanje Doma, kao i izbor korisnika.

Kriteriji za odabir korisnika određeni su prema standardima ranjivosti UNHCRa i Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Predviđeni rok za završetak radova na izgradnji Doma je listopad 2016. godine.  

Izvor: republika.euIz medija